06Dec

Kunstcafé Laren

19:30 - 22:00, 6 december | Brink 29, 1251KT Laren
Het volgende Kunstcafé wordt gehouden op donderdag 6 december in het Brinkhuis in Laren en onze gast is dan Ophelia van de Kieft. Ophelia geeft een rondleiding en vertelt bij haar expositie over sieraden, koperen hand-gedreven en geëmailleerde kommen en schalen, en schilderijen.

Ophelia van de Kieft Ophelia van de Kieft (Amsterdam, 1953) exposeert sieraden, koperen hand-gedreven en geëmailleerde kommen en schalen, en schilderijen. Hoewel destijds met een gymnasium B diploma op zak alle studierichtingen in feite voor haar open stonden, besloot Ophelia na een jaar universiteit toch om van de kunst haar beroep te maken. Zij startte met een opleiding tot goudsmid aan de vakschool voor Goud en Zilversmeden in Amsterdam, en studeerde vervolgens aan de Gerrit Rietveld Academie. Sinds 1985 is zij als docent verbonden aan Kunsten-centrum Idea in Soest. In haar (edel)smeedwerk wordt Ophelia sterk geïnspireerd door haar grote liefde en gevoel voor kleur, en emaille bleek daar een perfect medium voor te zijn. Ook werkt ze recentelijk in haar colliers veel met allerlei soorten kralen.

De laatste jaren ligt het accent vooral op het schilderen van portretten, de passie om het wezen van een mens aan te voelen en met verf tot leven te wekken, ook van mensen die overleden zijn. De schilderijen zijn opgebouwd uit dunne transparante olieverf lagen, die het werk letterlijk en figuurlijk gelaagd maken.

Kunstcafé Laren … voor kunstenaars en kunstliefhebbers….wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in het Brinkhuis aan de Brink in Laren. De inloop is vanaf 19.30 uur en we starten om 20 uur.

Iedereen is welkom!

Datum: 6 december 2018

Tijd: 19:30 – 22:00 uur

Locatie: Brinkhuis Laren, Brink 29 – Foyer

Entree: Gratis