Laden Evenementen
header_1
bach matthaus passion 2024 in laren

Sint Jansbasiliek, Brink 31, Laren
Aanvang: 15:00
Entree: €57,50

Bach Matthäus Passion

zondag 24 maart 2024

De Stichting Laren Klassiek brengt Palmzondag 24 maart 2024 om 15.00 uur in de Sint Jansbasiliek van Laren ‘traditioneel’ een jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion.

Op een meeslepende, ontroerende en dan weer troostrijke manier wordt het lijdensverhaal verteld zoals opgetekend in het Evangelie van Matthäus. Hoe Jezus door Judas wordt verraden, door Petrus verloochend en door Pilatus wordt veroordeeld tot de dood aan het kruis. De kracht van de Matthäus- of je nou gelovig bent of niet- is dat het je als toehoorder diep raakt, omdat het een verhaal is vol menselijke en emotionele thema’s die iedereen herkent. Symboliek speelt in deze meesterlijke compositie dan ook een grote rol omdat Bach allerlei middelen inzet om een zo optimaal mogelijk effect te krijgen. Van ontroering en spijt in de beroemde aria ‘Erbarme dich’ tot de huiveringwekkende aardbeving nadat Jezus gestorven is, in ‘Sind Blitze, sind Donner’,

Dit jaar heeft Laren Klassiek gekozen voor een eigen productie van het in Nederland ongekend populaire werk onder leiding van de nationaal en internationaal gelauwerde dirigent Ed Spanjaard. De geëngageerde solisten uit eigen land zijn Maarten Koningsberger in de rol van Christus, Bernard Loonen als evangelist en Joris van Baar, die de basaria’s en kleine partijen zingt. Uit Duitsland zijn gecontracteerd de sopraan Helena Bickel en de alt Claudia Kamaris. Zij worden begeleid door een speciaal samengesteld Bach Koor en Orkest, bestaande uit talentvolle barokmusici. Daarnaast verleenthet kinderkoor van de zangschool uit Utrecht zijn medewerking.. De viola da gamba wordt gespeeld door Freek Borstlap en het kistorgel door Wybe Kooijmans.

De toegangskaarten zijn € 67,50 (eerste rang) en € 57,50 (tweede rang). U ontvangt een programmaboekje en een drankje in de pauze. De Matthäus Passion is van 15:00 uur tot 18:00 uur.
De pauze is van 16:30 uur tot 17:15 uur. Het is in de banken vrije zit, behalve de gereserveerde plaatsen.

Tickets zijn verkrijgbaar via deze LINK of via de Nationale Theaterkassa 0900-9203

matthaus passion bach 2024 in laren