Laden Evenementen
header_1
Klaas-Wilting-Code-Blauw

Het Brinkhuis Theater, Brink 29, 1251 KT Laren
Aanvang: 20:00
Entree: €18,50
hartvanlaren.nl/op-de-agenda/klaas-wilting-met-theaterprogramma-in-laren/

Klaas Wilting Code Blauw

dinsdag 21 februari 2023

Klaas Wilting (bekend als voormalig politiefunctionaris) komt met zijn nieuwe theaterprogramma “Code Blauw” naar het Brinkhuis in Laren op 20 oktober 2022. Hij heeft een theaterprogramma gemaakt over de roerige jaren van een politiewoordvoerder. Een verhaal gelardeerd met beelden, oude en nieuw opgenomen beelden. Hij vertelt er zijn verhaal, over zware zaken en over de politie toen en nu.

Klaas Wilting “Als woordvoerder moet je manoeuvreren en schipperen. Klopt het wel wat ik aan de media doorgeef, doe ik mijn collega’s en mijn superieuren genoeg recht, en ben ik in mijn uitleg voldoende objectief?” Voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting (Sleen, 1943) maakte school door het vak sexy te maken voor generaties die de woordvoering op zich namen.

Als spilfiguur maakte Wilting aan den lijve een uiterst roerig tijdvak mee, van schokgolven die heroïnejunks teweegbrachten, kroningsrellen in hartje Amsterdam en de krakersbeweging die geïnfiltreerd bleek door Hells Angels tot de liquidatie van crimineel Klaas Bruinsma, de ontsnapping uit de gevangenis van Stanley Hillis en de liquidatie van drugsbaron Sam Klepper. Als wellicht meest spraakmakende zaak ‘deed’ Wilting ook de ontvoering van Freddy Heineken en Ab Doderer.

“In de theatershow ‘Code Blauw’ vertel ik míjn verhaal. Er komt een aantal van de zojuist beschreven zware zaken aan de orde, zoals ik die eerder heb opgeschreven in mijn boek ‘De roerige jaren van een politiewoordvoerder’. Ik neem ook filmbeelden mee, zowel bestaand en oud materiaal als nieuw geschoten opnamen. Ik bezoek bijvoorbeeld het oude politiebureau Leidseplein, nu coffeeshop The Bulldog, en heb daar een vraaggesprek met Henk de Vries, eigenaar van de keten. Hij vertelt honderduit over die periode. Daarmee wil ik de oorsprong uitleggen van het gedoogbeleid dat Nederland in zijn greep heeft gekregen, en van de effecten daarvan op de tegenwoordige tijd. De presentatie eindigt bij de recente liquidaties van advocaat Derk Wiersum en misdaadverslaggever Peter R. de Vries.”

Het belooft een “spannende” theater avond te worden. Boek snel je kaartje online!