Laden Evenementen
header_1
ca9d8461bf76aa4d3021b87e

Laren,
Entree: Gratis

Kunstmaand Laren 1-30 juni

donderdag 1 juni 2023

De hele maand juni staat Laren in het teken van KUNST. Onder het thema ” the Art of Shopping” kun je diverse kunstenaars ontdekken in de etalages van lokale ondernemers. Zie hieronder welke kunstenaars je waar kunt bewonderen:

Parlare l’Uomo en Henk Jan Gijselman

In mijn olieverf schilderijen beperk ik me niet tot een specifieke stijl. Wel heb ik een voorkeur ontwikkeld voor klassiek impressionistisch werk.
Daarbij experimenteer ik met kleurgebruik en minder strak weergeven van de onderwerpen. De onderwerpen die ik kies zijn in de sfeer van de jaren 20 vorige eeuw:
interieurs, cafés, stadsgezichten, stillevens en landschappen schilder ik net zo graag.

Purdey Laren en Charlotte Vis

Ik schilder. Zie mijn website!

Anna van Toor en Ben Vlaar

Omdat ik positief in het leven sta en vooral iets nieuws en exclusiefs wil maken, laat ik u, met mijn ronde schilderijen een nieuwe wereld zien (mijn wereld) met explosies van vrolijke kleuren.

Marc Cain en Ank van der Zee

Ank maakt beelden in brons en steen. Haar werken zijn vooral gericht op de vrouwelijke gestalte, veelal torso’s. Maar ook de dierenwereld boeit haar, met name de Uil door zijn imposante verschijning. Daarbij komt vooral het sterke en ruige karakter van de Uil tot uiting.

Boutique33 en Josje Niehof


Schilderkunst en meer…!
Naast jarenlang abstract en figuratief geschilderd te hebben, schildert Josje de laatste paar jaar hoofdzakelijk fictionele vrouwen -en mannenhoofden.
Tijdens het “ontwerpen” heeft zij totaal geen houvast, maar ook geen enkele beperking tijdens het creëren van de ‘dames en heren” op het doek. Ook haar subtiele stil-leventjes en andere doeken zijn zo ontstaan. Haar grootste voldoening is dan ook de óptimale vrijheid tijdens het proces “Van Niets Iets Maken”.

Bekenkamp Laren en Jaap Majoor


Laarder Jaap Majoor (1941) heeft een voorliefde voor olieverf en richt zich graag op de essentie van de natuur. Hij gebruikt daarbij kleuren zoals iedereen die buiten kan ervaren. Hoewel sommigen zijn werk expressionistisch noemen, ziet Jaap zichzelf vooral als colorist. Hij pakt voor zijn werk een kleur uit de natuur en gaat zoeken naar het licht, waarmee hij een voortdurende en intense strijd levert. Zijn kleurgebruik en eenvoud zijn karakteristiek voor zijn werk waarin vlakverdeling en simpele lijnen zijn liefde voor het Franse landschap weerspiegelen.

Stilla Styles en Lisette Huijbregts


Lisette Huijbregts woonr en werkt in Laren.
Haar passie gaat uit naar schilderen. Haar werk is krachtig, expressief en toegankelijk. Ze houdt vooral van kleurige-dynamische portretten, karikaturen en soms ook abstracte schilderijen.

Siersma Wijnadvies en Annemieke Vetter


Schilderen is kijken.
De theorieën over “De kleur van de materie” en “Wat doen kleuren” zijn vragen die Annemieke nog steeds bezig houden. Eenmaal terug in Nederland na 24 jaar Noorwegen ontwaakte er een grote passie voor kleur en vormen, schilderen.

Pockets en Susanne Vianen


Susanne woonde en werkte lange tijd in de Betuwe alwaar haar inspiratiebron lag voor het schilderen van diverse onderwerpen. In al haar werk overheerst voornamelijk een voorliefde voor kleur en vorm, hetgeen resulteert in kleurrijke schilderijen. In het figuratief/abstracte werk ligt de essentie juist meer op soberheid en mogen grijstinten domineren, hetgeen een andere beleving teweegbrengt.

Claudia Sträter en Femke ter Brake


Femke laat zich inspireren door de natuur, kleuren en vormen. Ze maakt zowel gedraaide vormen als objecten gemaakt met platen van klei. Van gebruikersgoed tot beeldende kunst, inclusief het ontwikkelen van het glazuur, alles is van begin tot eind door haar bedacht en ontworpen. Alle stukken zijn uniek, handgemaakt, en hebben haar eigen signatuur wat te omschrijven is als vrolijk, zonnig en af en toe met humor.

Paul Noyen en Esther Brittijn

Esther werkt graag met verschillende materialen en texturen en houdt van tegenstellingen zoals, het contrast tussen licht en donker, glans tegenover ruwe oppervlakken. Haar abstracte werken hebben vaak natuurlijke tinten met hier en daar een gouden randje.

Light & Design en Else Dekker


Else Dekker is kunstenares en woont in Hilversum, waar ook haar atelier zich bevindt Ze kan uren struinen op brocantes en rommelmarkten, op zoek naar onderdelen voor haar abstracte schilderijen.

Larense Boekhandel en Betsy Veenman

Haar inspiratiebron is de natuur en de mens in al haar vormen. Soms zijn het fantasieën, soms geabstraheerd en een enkele keer komt het ook dicht bij de werkelijkheid. Dit geeft dan ook een eindeloze variëteit in haar werk. Ze heeft haar opleiding gehad aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren, waar ze nog steeds aan verbonden is. Ze schildert erg kleurrijk vaak op grote doeken met acryl, olie of gemengde technieken.

Goodmac en Greetje Majoor


Verweven met het leven
Veel hedendaagse kunstenaars houden zich bezig met de eigentijdse wereldproblematiek. Door middel van hun kunst willen zij de beschouwer meer bewust maken van de wereld om hem heen. Dit geldt ook zeker voor kunstenares Greetje Majoor. Bijzonder aan haar werk is dat zij gebruik maakt van een opmerkelijke medium. Zij werkt in een traditionele weeftechniek maar combineert dit met gevonden voorwerpen of weeft in materialen die men normaal gesproken niet associeert met deze techniek.

Bang & Olufsen en Angela Horvers


Eind 2005 kwam Angela Horvers voor het eerst in aanraking met het Realistisch Fijnschilderen met olieverf. Het was liefde op het eerste gezicht, gegrepen door het steeds opnieuw verkennen van licht, schaduw en kleur, waar olieverf zich zo heerlijk voor leent. Zij maakt in haar schilderijen gebruik van de schildertechnieken van Oude Meesters, waarbij vele lagen op elkaar reageren en zodoende haar werk een bepaalde kracht en uitstraling meegeven.

Hairstyling Marjan en Lieke Spoelder


In mijn schilderijen probeer ik datgene weer te geven wat de persoon bijzonder maakt. Het liefst werk ik met acrylverf op grote doeken. Mijn werk is heel kleurrijk en expressief. Ook in gezichten gebruik ik kleuren als blauw, groen, oranje en roze. Ik maak vaak gebruik van grote kwasten en laat de penseelstreek duidelijk zien.