Laden Evenementen
header_1
papagenohuis laren mondraai expositie 2024


Aanvang: 15:00
Entree: Gratis

Mondriaan Expositie Papageno Huis

dinsdag 5 maart 2024

Mondriaan expositie in Papageno Huis Laren

In december zijn we in het Papageno Huis gestart met het Mondriaanproject.
Tijdens dit project wordt Mondriaan centraal gesteld. Een schilder die in zijn werk een enorme ontwikkeling heeft laten zien. Van realistisch tot abstract, een breed pallet van werken is van hem te bewonderen. En juist dat brede pallet, die ruimte om met de ene stijl te beginnen en je te kunnen ontwikkelen naar een andere, is wat we de komende periode voor de jongeren van schilderen en tekenen centraal willen stellen. Mondriaan kan voor ‘onze’ jongeren een voorbeeld zijn dat meerdere stijlen bij één persoon kunnen passen. Dat variatie in je werk mogelijk is. Dat je kunt ontdekken wat je op creatief gebied nog meer in huis hebt dan dat je tot nu toe hebt ontdekt. Die ontdekkingstocht daar willen we met de jongeren voor gaan.
Als je autisme hebt, is rechtlijnig denken nogal eens aan de orde. Iets is goed of fout, duidelijk of onduidelijk. Nuances aanbrengen en afwijken van ‘hoe we het altijd doen’ vraagt het nodige en niet in de laatste plaats om lef. En lef kun je vooral tonen als je je veilig voelt. De veilige haven van het Papageno Huis is daarmee dé omgeving om te proberen je grenzen te verleggen.

Er is een bezoek gebracht aan het Mondriaan Huis in Amersfoort en er is een workshop gegeven door een kunstdocent van Singer in het Papageno Huis voor alle jongeren van de teken en schildergroepen.
Vanaf 5 maart a.s. bent u van harte welkom om de ruim 30 kunstwerken te komen bewonderen in Papageno Huis Laren. Dit kan van maandag tot en met vrijdag of op zondag in combinatie met een bezoek aan een concert.

Stichting Papageno Huis Laren
Naarderstraat 77
1251 BG Laren
035 53 88 091
https://www.papagenohuislaren.nl/