Laden Evenementen
header_1
nazomer weekend laren 2023

Laren,
Entree: Gratis

Nazomer Weekend

zaterdag 2 september 2023

Nazomer Weekend Laren 2 en 3 september

Als Laren weer terugkomt van vakantie is het nog tijd voor één flink dorpsfeest. Het dorp viert het laatste vrije weekend met elkaar op de Brink, middenin het dorp, met een keur aan activiteiten. Het Nazomer Weekend Laren is op 2 en 3 september.

Op zaterdag 2 september vinden er verschillende activiteiten rond het Brinkhuis plaats tussen 10.00 uur in de ochtend tot aan middernacht. Zo is er een Familie muziekdag door de Gooische Muziekschool tot 13:00 uur, een natuurquiz voor de hele familie door Goois Natuur Reservaat, worden er echt Larense natuurproducten door de Stichting Oude Landbouwgewassen verkocht, kun je deelnemen aan diverse culturele workshops, presenteert de Volksuniversiteit haar nieuwe cursussen voor het nieuwe cursusjaar.

Ook zal op de zaterdag de dag-1 van het Le Bocque Foodtruck Festival plaatsvinden voor de Basiliek, waar een aantal Larense horeca-uitbaters voor de ‘food’ zal zorgen. Dit inmiddels vermaarde festival zal net als ieder jaar weer een flink, dorps feestje worden met enkele leuke optredens in een mooi avondprogramma. Niet te vergeten is dat het centrum rondom gevuld is met de kramen, die de winkeliers helpen met de najaarsopruiming. De in een grote regio bij shoppers bekende Larense Streetsale zal mogelijk bezocht worden door veel koopjesjagers! De Dorpsradio Laren zal er vanaf de locatie voor het Brinkhuis voor zorgen, dat alle activiteiten worden verslagen in de ether.

Zondag 3 september start met de Boerenmarkt op het Geitenweitje aan de 2e Ruiterweg(!) tussen 10 en 15:00 uur. Stichting het Geitenweitje is voor de verzorging van haar dieren en het onderhoud van de weide afhankelijk van giften en daarom worden op de markt allerlei produkten aangeboden. Ook gaat de Streetsale om 13:00 uur verder op de koopzondag van september, die altijd wordt gehouden op de eerste zondag van de maand. Tussen 12.00 en 15.00 uur wordt dan de eerste Picknick-op-de -Brink gehouden die door dorpsgenoot Marjoleine Paets wordt georganiseerd. Op datzelfde tijdstip start Le Bocque met haar dag-2 van het Foodtruck Festival, dat tot de avond zal doorlopen.

nazomer-weekend-2023-kids
nazomer-weekend-2023-picknick
nazomer-weekend-2023-concert
nazomer-weekend-2023-kids-verkopen-ijsjes