Laden Evenementen
header_1
the fat lady - via crucis - 3 maart 2024 - laren

Naarderstraat 5
Laren, 1251 JW Nederland

Aanvang: 15:30
Entree: €24,50
https://www.thefatlady.nl/kalender/tfl-live/

Paasconcert VIA CRUCIS De 14 kruiswegstaties

zondag 3 maart 2024

Na een succesvol eerste concert in de Johanneskerk in Laren in 2023 pakken we door… The Fat Lady Opera Groep gaat in 2024 een reeks concerten geven.
Op 3 maart starten we met een bijzondere uitvoering van ‘Via Crucis’, op weg naar Pasen.
Andere concerten staan gepland in mei, juni en in oktober.

Via Crucis is een werk van grote verstilling, dat in 1878-1879 door Franz Liszt in Rome is gecomponeerd. Het is één van zijn laatste composities.
Bijzonder is dit werk ook omdat het de grenzen van de tot dan toe in de muziek gangbare tonaliteit opzoekt.

Edwin Becker, hoofdconservator tentoonstellingen van het Van Gogh Museum, vertelt tijdens deze middag het verhaal van de Kruisweg en neemt ons mee in het symbolisme achter de lijdensweg van Jezus Christus zoals verbeeld in de schilderkunst. De 14 Kruiswegstaties staan hierin centraal.
Operagroep The Fat Lady verzorgt de passende muzikale omlijsting in de ruim 500 jaar oude Johanneskerk. Een passender decor voor deze bijzondere ontmoeting tussen beeldende kunst & muziek is haast niet denkbaar. De beide kunstvormen versmelten zo tot één.

Een concert van The Fat Lady onder leiding van dirigent Tamir Chasson met een andere, intieme dimensie van het bekende passieverhaal…

Datum: 3 maart 2024
Aanvang: 15.30u
Johanneskerk in Laren
Tickets: 24,50 euro, incl. borrel na afloop*

Meer info en reservering tickets: https://www.thefatlady.nl/kalender/tfl-live/

* Door een lokale sponsor is het mogelijk de kaartjes tegen sterk gereduceerd tarief aan te bieden, a 24,50 (incl. drankje na afloop). Dit unieke concert is hierdoor bijzonder laagdrempelig en dus ook geschikt voor mensen om eens kennis te maken met klassieke muziek. Dit past precies bij de doelstelling van onze stichting die er op gericht is om enerzijds jong talent een kans te geven en anderzijds om opera levend te houden door deze kunstvorm te vernieuwen en de doelgroep te verjongen.

banner via crucis - the fat lady

VOOR DE PERS
U kunt zich melden voor een interview of aanmelden voor een gratis persplek op zondagmiddag 3 maart via een reply op deze mail of via een mail direct aan [email protected]