Laden Evenementen
header_1
soll oogstfeest 2023 - kinderen oogsten

Laren, Nederland
Aanvang: 13:00
Entree: Gratis

SOLL Oogstfeest 2023

zondag 27 augustus 2023

SOLL Oogstfeest op zondag 27 augustus aan de Drift in Laren

Ieder jaar organiseert de SOLL het jaarlijkse Oogstfeest. Dit jaar wordt het Oogstfeest gehouden op zondag 27 augustus a.s. op de Engh naast de Drift, achter het Singer Museum. Van 13.00 en 16.00 kun je op de Soll akker langs de zevenenderdrift (achter Museum Singer) terecht voor leuke activiteiten. Je kunt hier aardappelen rapen, en genieten van het Larense en het Gooische biertje. Laren heeft een sterke grondgebonden identiteit. En die houden wij in ere onder andere door de inspanning van de SOLL.

De Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL) zet zich sinds 1994 in voor het herstel en behoud van de engrestanten voor het verbouwen van akkerbouwgewassen en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het landschappelijke beeld van het dorp. De Stichting doet dit door op deze Larense akkers van oudsher karakteristieke gewassen als boekweit, rogge, haver, gerst, triticale, mosterdzaad en aardappelen zo biologisch mogelijk te verbouwen. Het bouwplan wisselt van jaar tot jaar.

Naast een kraam van Geologisch Museum Hofland zijn er kraampjes van de Historische Kring, Ergooiers, Vrienden van het Gooi en je kunt producten van SOLL kopen zoals mosterd, mosterddressing en bieren. Wij hopen u zondag 27 augustus a.s. allemaal als toeschouwer, deelnemer, koper, sponsor of donateur te mogen verwelkomen bij dit typisch Larens, folkloristisch en zeer sfeervol evenement aan de Drift in Laren.

soll oogstfeest 2023